PostHeaderIcon Aktivnosti

Aktivnosti centra

Stručne i primijenjene aktivnosti udruge raznolike su i razgranate na nekoliko područja, a odvijaju se uz suradnju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH., Zavodom za školstvo Republike Slovenije, Odsjekom za psihologiju i pedagogiju Filozofskog fakulteta i Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškim fakultetom u Mariboru i Ljubljani, izdavačkom kućom "Alinea" i nizom drugih udruga, ustanova i tvrtki (Prometal, Ida didacta, Algoritam, Magma, .... uostalom  - vidi naš POSTER).

Fotografije o raznolikim aktivnostima udruge možete pogledati ovdje.Najznačajnijim smatramo slijedeća područja našeg djelovanja:

Stručna pomoć i podrška roditeljima
Informiranje, savjetovanje i edukacija za roditelje stalna je djelatnost udruge u a odvija se i u suradnji s drugim psihološkim centrima u Zagrebu.

Stručna podrška darovitoj djeci
Igraonice za darovitu djecu predškolske dobi s obogaćenim programom i individualiziranim pristupom odvijaju se od 1995. a  radionice za darovite učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole od 2000.godine.

Stručna pomoć i podrška praktičarima
Centar Bistrić organizira stručne seminare za odgajatelje, učitelje, pedagoge, psihologe i ravnatelje. Od osnivanja udruge održano je preko 70 seminara u odgojno-obrazovnim ustanovama u desetak gradova Hrvatske i u Sloveniji.

Radionice za darovite učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola
Programi radionica za darovitu djecu od 7-11 godina odvijaju su se od 2000 god. u Zagrebu (vidi slike). Posebni programi bili su organizirani u suradnji s Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i u Zaprešiću u okviru Projekta prevencije neprihvatljivog ponašanja darovite djece u suradnji s Centrom za mladež i lokalnim obrazovnim ustanovama. Oba ova programa dobila su potporu MOBS-a u 2003. godini i na Natječaju MZO-a za projekte udruga u izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju djece i mladih u 2003/4.godini.

Stručna pomoć školama u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa
Od 2000. godine uspostavljena je i stručna suradnja s školama u provedbi programa za darovite učenike prema natječaju MZO-a.

 

Termin radionica i seminara prema dogovoru.
Jasna Lay: 099 38 78421

Za sva pitanja i komentare pošaljite e-mail na: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it