PostHeaderIcon O autorici

Životopis
dr. Jasna Cvetković-Lay,
obrazovna specijalistica za darovite

Diplomirana psihologinja,  prva  ECHA specijalistica u Hrvatskoj ( ECHA diplomu stekla 2000. godine na Radboud University, Faculty of Social Sciences, CBO)  i prva ECHA nacionalna korespodentica iz Hrvatske (od 2000. do 2016), doktorica edukacijskih znanosti (Međunarodni doktorski studij na Univerzi u Ljubljani, temeljem školarine slovenskog ministarstva znanosti i obrazovanja).

Područje specijalnosti rana identifikacija i kreiranje programa za darovite.

Osnivačica i do predsjednica Centra za poticanje darovitosti djeteta „Bistrić“ (NGO, članica mreže EU Talent Pointa),  radi kao voditeljica programa i projekata u Centru te kao koordinatorica Stručno razvojnog centra za darovitu djecu u DV Iskrica u Zagrebu.

Kontinuirano vodi stručne edukacije za praktičare u sustavu  odgoja i obrazovanja ( in-service teacher trainings na svim razinama), provela je 17 velikih projekata sufinanciranih od državnih, lokalnih institucija i iz EU fondova.  Članica stručne radne skupine za izradu nacionalnog dokumenta Okvir za poticanje iskustava učenja i vrednovanje postignuća darovite djece i učenika.

Članica Hrvatske psihološke komore, licencirani psiholog.

 

Autorica i koautorica 6 priručnika, 3 znanstvena rada i 43 stručna rada, urednica i ko - autorica 5 brošura.

 

Za sva pitanja i komentare pošaljite e-mail na: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it